Leiderschap Training

Wat leer je?
Hoeveel tijd kost het?
Wat kost het?
Wat leer je?
Wat leer je?
Hoeveel tijd kost het?
Wat kost het?

Een leiderschapstraining is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden en inzichten die nodig zijn om effectief leiderschap te tonen in verschillende situaties en contexten. Deze trainingen zijn ontworpen om individuen te helpen groeien als leiders, ongeacht of ze al in een leiderschapsrol zijn of zich voorbereiden op toekomstige leiderschapstaken. Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten die je kunt leren tijdens een leiderschapstraining:

 1. Zelfbewustzijn en zelfmanagement: Inzicht in je eigen sterke punten, zwakheden, waarden en gedrag, en leren hoe je deze kennis kunt gebruiken om je leiderschapsstijl te verbeteren.
 2. Effectieve communicatie: Het ontwikkelen van heldere, overtuigende en empathische communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 3. Motivatie en inspiratie: Leren hoe je anderen kunt motiveren en inspireren om hun volledige potentieel te benutten en gemeenschappelijke doelen te bereiken.
 4. Teamontwikkeling en samenwerking: Het begrijpen van groepsdynamiek, het bouwen van sterke teams en het bevorderen van effectieve samenwerking tussen teamleden.
 5. Besluitvorming en probleemoplossing: Het ontwikkelen van vaardigheden om weloverwogen beslissingen te nemen en effectief complexe problemen op te lossen.
 6. Time management en prioriteiten stellen: Leren hoe je je tijd effectief kunt beheren, prioriteiten kunt stellen en productiviteit kunt maximaliseren.
 7. Leiden door voorbeeld: Het belang van consistent gedrag en het tonen van ethisch leiderschap om anderen te inspireren en te motiveren.
 8. Conflicthantering en bemiddeling: Leren hoe je constructief met conflicten kunt omgaan en hoe je een vreedzame oplossing kunt faciliteren.
 9. Delegeren en verantwoordelijkheid geven: Begrijpen wanneer en hoe je taken kunt delegeren en verantwoordelijkheid kunt overdragen aan teamleden.
 10. Innovatie en verandering: Het stimuleren van creativiteit en het omarmen van verandering om organisatorische groei en aanpassingsvermogen te bevorderen.
 11. Effectief leiden van vergaderingen: Leren hoe je productieve en betrokken vergaderingen kunt leiden en faciliteren.
 12. Mentorschap en coaching: Het ontwikkelen van vaardigheden om anderen te begeleiden, te coachen en te ondersteunen bij hun professionele groei.
 13. Leiderschapsstijlen en -theorieën: Inzicht in verschillende leiderschapsstijlen en -theorieën, en hoe je deze kunt toepassen op verschillende situaties.

De exacte inhoud van een leiderschapstraining kan variëren afhankelijk van het specifieke doel van de training en de doelgroep. Het doel is echter om deelnemers te helpen groeien als effectieve leiders die in staat zijn om anderen te inspireren, te motiveren en te leiden naar succes.

De tijdsduur van een leiderschapstraining kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke inhoud van de training, de diepgang ervan, het niveau van de deelnemers, de aanpak van de trainer en de trainingsaanbieder. Hier zijn enkele algemene richtlijnen over de tijdsduur van leiderschapstrainingen:

 1. Korte workshops: Sommige leiderschapswerkshops kunnen slechts enkele uren duren, bijvoorbeeld een halve dag (4 uur) tot een hele dag (8 uur). Deze workshops richten zich meestal op specifieke aspecten van leiderschap, zoals communicatie, besluitvorming of teamontwikkeling.
 2. Standaardtrainingen: Leiderschapstrainingen die een breder scala aan onderwerpen beslaan en diepgaandere vaardigheden behandelen, duren vaak twee tot vier dagen. Dit biedt voldoende tijd voor interactieve sessies, praktijkoefeningen en discussies over diverse aspecten van leiderschap.
 3. Intensieve trainingen: Voor zeer uitgebreide leiderschapstrainingen, vooral die gericht zijn op leiderschapstransformatie, leiderschapsontwikkeling op hoog niveau en diepgaande verandering van leiderschapsgewoonten, kunnen de trainingen meerdere dagen tot een week duren. Deze trainingen bieden deelnemers de mogelijkheid om diep in te gaan op complexe leiderschapskwesties.
 4. Leiderschapsontwikkelingsprogramma’s: Sommige organisaties bieden doorlopende leiderschapsontwikkelingsprogramma’s die gedurende enkele maanden tot een jaar lopen. Deze programma’s kunnen bestaan uit meerdere workshops, coachingssessies, online leren en praktische projecten.
 5. Maatwerk en executive training: Voor maatwerktrainingen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van een organisatie of individu, kunnen de tijdsduur en de structuur variëren. Deze kunnen variëren van enkele dagen tot meerdere weken, afhankelijk van de doelen en behoeften van de organisatie.

Het is belangrijk op te merken dat de duur van de training niet altijd direct gerelateerd is aan de impact ervan. Sommige kortere workshops kunnen waardevolle inzichten bieden en specifieke vaardigheden ontwikkelen, terwijl langere trainingen meer tijd bieden voor diepgaande reflectie en praktijkoefeningen. Het is raadzaam om te kijken naar de inhoud en aanpak van de training om te bepalen welke het beste past bij je behoeften en beschikbare tijd.

De kosten van een leiderschapstraining kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de duur van de training, de inhoud, het niveau van de deelnemers, de ervaring van de trainer en de trainingsaanbieder.

Neem vrijblijvend contact met ons op om gezamenlijk te bespreken welke wensen en behoeftes er zijn. Wij zorgen, waar mogelijk, voor een passende offerte.